Spela in allt!

Det bästa och ibland enda sättet att ställa Arbetsförmedlingen och arbetsgivare till ansvar är att spela in allt som har betydelse för hur de hanterar din praktik eller Fas 3 plats. Allra bäst är förstås om man kan få så mycket som möjligt i skrift. Men det går ofta inte, och då återstår bara att spela in.

Här är några tips!

1. En diktafon kostar cirka 800:-. En bra yttre mikrofon kostar ytterligare 300:-. Lite dyrt kanske. Och svårt att gömma i alla lägen. Dock kan man med en särskild mikrofon använda den när man ringer.

2. MP3-spelare har ibland en inspelningsfunktion.

3. Din mobiltelefon kanske har en inbyggd inspelningsfunktion.

Spela gärna in och skicka ljudfilerna till oss. Vi kan lägga ut dem på denna blogg. Tänk på att först redigera dem. Det finns gratisprogram för det på Internet.

Det är lite James Bond över det här, men samtidigt kan det bli avgörande för att få rätt mot en handläggare eller arbetsgivare.

För att kunna agera fackligt är det också viktigt att ha dokumentation. Ju mer vi får desto mer effektivt kan vi kritisera och avslöja Arbetsförmedlingens maktmissbruk.

Ett långsiktigt mål är att få till grupptalan med krav på skadestånd, riktade mot regeringen, Arbetsförmedlingen och eventuella arbetsgivare.

Uppdatering: Tänk på att du bara får spela in ett samtal som du själv deltar i. Det är olagligt att spela in samtal mellan andra. För att det inte ska råda någon tvekan är det bra om din egen röst förekommer på inspelningen.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s